Vodilni kandidati so predstavili svoje kandidature za predsednika/co Evropske komisije

V četrtek popoldne je v Evropskem parlamentu potekalo evrovizijsko soočenje vodilnih kandidatk in kandidatov za predsedovanje Evropski komisiji.

V razpravi, ki jo je organizirala Evropska zveza za radiodifuzijo (EBU) v sodelovanju z evropskimi političnimi strankami in Evropskim parlamentom, so sodelovali Walter Baier (Avstrija, Evropska levica), Sandro Gozi (Italija, Renew Europe Now), Ursula von der Leyen (Nemčija, Evropska ljudska stranka), Terry Reintke (Nemčija, Evropski zeleni) in Nicolas Schmit (Luksemburg, Stranka evropskih socialistov).

Razprava je bila osredotočena na gospodarstvo in delovna mesta, obrambo in varnost, podnebje in okolje, demokracijo in vodenje, migracije in meje ter inovacije in tehnologijo.

Kandidatki in kandidati so odgovarjali na vprašanja, ki so jih postavljali gledalci v plenarni dvorani, gledalci iz izbranih držav članic EU, na vprašanja, ki so bila posredovana prek družbenih medijev, vprašanja pa sta postavljala tudi oba moderatorja. Odgovorajali so tudi na individualna vprašanja moderatorjev v tako imenovanih segmentih “V središču pozornosti”.

Soočenje si lahko ponovno ogledate v Multimedijskem centru Parlamenta in na spletišču EBU.

über evropskeno

Siehe auch

Volitve 2024: Posodobljena projekcija sedežev v novem Evropskem parlamentu

Posodobljena projekcija sestave novega Evropskega parlamenta na podlagi končnih in delnih izidov v vseh 27 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *