Press Seminar LUX Audience Award 2023

Film “Blizu” prejme nagrado občinstva LUX 2023

Film “Blizu” belgijskega režiserja Lukasa Dhonta je v torek na slovesnosti v Evropskem parlamentu v Bruslju prejel evropsko filmsko nagrado občinstva LUX 2023.

Film, ki je nastal v koprodukciji Belgije, Francije in Nizozemske, pripoveduje o tesnem prijateljstvu med trinajstletnima fantoma Léom in Rémijem, ki se nenadoma konča. Léo ne razume, kaj se je zgodilo, in poišče Rémijevo mamo Sophie. „ Blizu “ je film o prijateljstvu in odgovornosti.

V ožjem izboru za nagrado so bili še štirje filmi: “Alcarràs” španske režiserke Carle Simón, “Burning Days” turškega režiserja Emina Alperja, “Will-o’-the-Wisp” portugalskega režiserja Joãoja Pedra Rodriguesa in “Trikotnik žalosti” švedskega režiserja Rubena Östlunda.

Zmagovalni film je bil izbran s kombinacijo glasovanja javnosti in glasovanja poslank in poslancev Evropskega parlamenta, pri čemer je imelo vsako od dveh tipov glasovanj 50-odstotno težo. Platforma za podelitev nagrad je prejela približno 45.000 ocen (ocene na lestvici od ene do petih zvezdic) evropskih gledalk in gledalcev in 360 ocen poslank in poslancev Evropskega parlamenta.

über evropskeno

Siehe auch

Evropskega poslanca Matjaža Nemca (S&D/SD) na začetek izraelske vojaške operacije v Rafi

“Obsojam izraelsko zaprtje dveh ključnih vstopnih točk v Rafo v Gazi, kar bo imelo resne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *