Evrovizijsko soočenje vodilnih kandidatov za predsednika Komisije

Evrovizijsko soočenje med vodilnimi kandidati za predsednika/co Evropske komisije bo v četrtek, 23. maja, od 15.00 do 16.45 v plenarni dvorani Parlamenta v Bruslju.

Razpravo organizira Evropska zveza za radiodifuzijo (EBU) v sodelovanju z evropskimi političnimi strankami in Evropskim parlamentom.

Evropska zveza za radiodifuzijo je napovedala, da so svojo udeležbo na soočenju 23. maja  potrdili naslednji vodilni kandidati in kandidatke za predsednika/co Komisije:

Kandidatke in kandidati bodo govorili angleško, tolmačenje pa bo zagotovljeno v 24 jezikov.

Soočenje bosta vodila Martin Řezníček (češka televizija) in Annelies Beck (VRT, Belgija).

Pet kandidatk in kandidatov bo razpravljalo o več ključnih temah. Odgovarjali bodo na vprašanja, ki jih bodo postavljali gledalci v plenarni dvorani, gledalci, ki bodo spremljali dogodke, ki jih organizirajo pisarne Evropskega parlamenta v državah članicah, na vprašanja postavljena prek družbenih medijev, kot tudi na vprašanja obeh povezovalcev dogodkov. Kandidatke in kandidati bodo odgovarjali tudi na individualna vprašanja povezovalcev v tako imenovanih segmentih “V središču pozornosti”, kar je novost letošnje razprave.

Mediji so 16. maja povabljeni tudi na žrebanje, ki ga Evropska zveza za radiodifuzijo organizira v Evropskem parlamentu v Bruslju (studio televizije Agora, poleg VoxBoxa v 3. nadstropju, stavba Spinelli, ob 16.00 uri). Žreb bo določil razporeditev kandidatk in kandidatov na odru za razpravo, prvega govorca na vsako temo in vrstni red pri segmentu “V središču pozornosti”.

Evropska zveza za radiodifuzijo bo 16. maja objavila tudi teme za razpravo in pojasnila o pravilih.

über evropskeno

Siehe auch

Video Evropskega parlamenta “Uporabi svoj glas” je dosegel več kot 190 milijonov ogledov

Kratek dokumentarni film, ki poudarja pomen volitev in varovanja demokracije, ima od 29. aprila, ko …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *