Odprte prijave za letošnjo Evropsko mladinsko nagrado Karla Velikega

Odprte prijave za letošnjo Evropsko mladinsko nagrado Karla Velikega, ki jo Evropski parlament in Fundacija za mednarodno nagrado Karla Velikega iz Aachna vsako leto podelita uspešnim projektom, ki jih vodijo mladi in ki spodbujajo razumevanje na evropski in mednarodni ravni.

Za nagrado se lahko do 12. februarja prijavijo državljani EU, stari od 16 do 30 let, ki vodijo ali na drug način sodelujejo v projektu, ki pomaga oblikovati Evropo.

Evropski parlament in Fundacija za mednarodno nagrado Karla Velikega iz Aachna vsako leto podeljujeta nagrado mladinskim projektom, ki spodbujajo sodelovanje mladih v Evropi in krepijo evropske vrednote.

Med prijavljenimi projekti v vsaki državi članici EU bodo posebne komisije najprej izbirale nacionalnega favorita za nagrado, ki se bo nato s preostalimi 26 izbranimi projekti potegoval za enega izmed prvih treh mest na ravni EU. Najboljši projekt bo poleg prestižne nagrade prejel 7500 evrov, drugi najboljši 5000 evrov in tretji najboljši 2500 evrov.

Trije dobitniki bodo dobili tudi priložnost obiskati Evropski parlament v Bruslju ali Strasbourgu, predstavniki vseh 27 izbranih nacionalnih projektov pa bodo prejeli vabilo na podelitveno slovesnost v Aachnu maja 2024.

Več informacij o evropski mladinski nagradi Karla Velikega, o pogojih za prijavo, pravilih natečaja, izbirnem postopku in merilih za dodelitev nagrade najdete na tej spletni povezavi.

über evropskeno

Siehe auch

Naj šola ambasadorka Evropskega parlamenta (EPAS) v sezoni 2023-2024 je II. gimnazija Maribor

S sklepno slovesnostjo se je danes zaključila letošnja izvedba izobraževalnega projekta Šola ambasadorka Evropskega parlamenta …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *