PHOTO: European Union 2024.

Nemec: “Brez svobode, neodvisnosti in pluralnosti medijev ni demokracije”

Evropski poslanec Matjaž Nemec je danes v Evropskem parlamentu sodeloval na razpravi o Evropskem aktu o svobodi medijev. Njegovo celotno izjavo s plenarnega zasedanja v Strasbourgu pošiljamo v nadaljevanju.

“Jutri Evropski parlament z glasovanjem o evropskem aktu o medijski svobodi postavlja enega od pomembnejših mejnikov za medijsko svobodo, za demokracijo in nenazadnje zdravo družbo. To je pomemben dan za vse vas, cenjene novinarke in novinarji, urednice in urednike.

Brez svobode, neodvisnosti in pluralnosti medijev ni demokracije. Tega nikoli ne moremo izreči prevečkrat.

Ta akt pomeni več uredniške neodvisnosti, več transparentnosti glede lastništva medije in strožja pravila glede financiranja oglaševanja. Pozdravljam ta zgodovinski korak za Unijo.

Ker ima vsak Evropejec pravico do uživanja različnih medijskih vsebin, je zagotavljanje svobodnega dostopa do verodostojnih informacij tako v tiskanih medijih kot na spletu ključno.

Predvsem pa je verodostojnost in zanesljivost informacij in vsebin pomembna pred volitvami, ko mnogi samo-oklicani medijski portali in glasila širijo laži in dezinformacije za voljo diskretizacije političnih nasprotnikov.

Hvala.”

über evropskeno

Siehe auch

Z reformo migracijske in azilne politike Evropa vstopa v novo obdobje

Evropski parlament bo jutri, v sredo, 10. aprila 2024, najprej razpravljal in nato glasoval o …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *