PHOTO: European Union 2023.

Napovednik aktivnosti evropskega poslanca Matjaža Nemca

Evropski poslanec Matjaž Nemec (S&D/SD) in predsednik delegacije EP za odnose z državami Magreba bo med 17. in 20. decembrom vodil misijo Evropskega parlamenta v Mavretanijo.

Delegacija Evropska parlamenta se bo v sredo, 20. decembra, v prestolnici Nouakchott udeležila 12. rednega medparlamentarnega zasedanja med Evropskim parlamentom in narodne skupščine Mavretanije, kjer je predvideno sprejetje tudi skupne izjave. Zadnje 11. srečanje obeh parlamentov je sicer potekalo leta 2018 v Bruslju.

Delegacija Evropska parlamenta pod vodstvom Matjaža Nemca se bo pred tem sestala z najvišjimi predstavniki države, vključno s predsednikom vlade (g. Mohamed Ould Bilal Messoud) in več ministri, kot tudi s predsednikom narodne skupščine (g.Mohamed Ould Megett).

Misija, ki se bo osredotočila na vprašanja migracij, ribištva ter varnostnih tveganj v Sahelu, se bo pred tem mudila v drugem največjem mestu na severu države Nouadhibou. Tu si bodo evropski poslanci ogledali več projektov, ki jih je so-financirala Evropska unija, vključno s pristaniščem. Prav tako se bodo poslanci sestali s predstavniki mednarodnih organizacij, kot so Združeni narodi (ZN) in Mednarodna organizacija za migracije (MOM) ter misijo španske obalne straže. Srečanje je predvideno tudi z več človekoljubnimi nevladnimi organizacijami, kot tudi z varuhom za človekove pravice.

über evropskeno

Siehe auch

Volitve 2024: Posodobljena projekcija sedežev v novem Evropskem parlamentu

Posodobljena projekcija sestave novega Evropskega parlamenta na podlagi končnih in delnih izidov v vseh 27 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *