PHOTO: European Union 2023.

Anita Tušar je bila s 1. decembrom 2023 imenovana za vodjo Pisarne Evropskega parlamenta v Sloveniji

Anita Tušar, ki je bila od januarja 2023 vršilka dolžnosti vodje Pisarne, je v Evropskem parlamentu zaposlena od leta 2004. Pred tem je bila novinarka v zunanjepolitičnem uredništvu Slovenske tiskovne agencije (STA) in predstavnica za odnose z javnostmi na Ministrstvu za notranje zadeve. Diplomirala je iz francoskega jezika na Filozofski fakulteti in novinarstva na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani. Na evropskem kolidžu v Brugesu v Belgiji (College of Europe, Bruges) je magistrirala iz evropskih študij.

Ob imenovanju je dejala: “Z odlično ekipo ljubljanske pisarne Evropskega parlamenta nas v naslednjih tednih in mesecih čaka kampanja za evropske volitve in pa pomemben zgodovinski mejnik, 20 let članstva Slovenije v Evropski uniji. Potrudili se bomo, da bodo državljani dobili vse potrebne informacije o volitvah in o delu Evropskega parlamenta.

Najboljši način sodelovanja v demokratičnem procesu je glasovanje na volitvah , pa tudi izmenjevanje mnenj z odločevalci na dogodkih, ki jih bomo organizirali z ekipo ljubljanske pisarne.

Evropske volitve so še vedno osrednje dejanje za zagotavljanje demokratične legitimnosti EU in vplivanje na politično usmeritev EU. Neposredne volitve spodbujajo reprezentativno raznolikost in Evropski parlament je edina institucija EU, v kateri imajo svoj glas tako nacionalne večine kot opozicija. Naj se 9. junija 2024 sliši glas ljudi!”

über evropskeno

Siehe auch

Naj šola ambasadorka Evropskega parlamenta (EPAS) v sezoni 2023-2024 je II. gimnazija Maribor

S sklepno slovesnostjo se je danes zaključila letošnja izvedba izobraževalnega projekta Šola ambasadorka Evropskega parlamenta …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *